• 2021-02-22 | Team of the Year -2020

  We are very proud of the Team of the Year Award we won with the Leannovation team in 2020, and of course we welcomed the invitation to the Legacy Meetup panel discussion.

  A Leannovation csapatát a brand alapítója, a ParLS Kft. ügyvezetője Váthy Edit képviselte.  Az izgalmas beszélgetés a pályázat díjazottjaival folytatott panelbeszélgetés mentén folyt, melynek vezető kérdéseit a pályázatot kiíró Legacy Kft. szakértői tették fel a beszélgetésben résztvevőknek...

  L: Mi ösztönzött benneteket arra, hogy jelentkezzetek a versenyre?

  V.E: Mi egy nagyon fiatal csapat vagyunk, kb. 1,5 éve dolgozunk együtt a Leannovation brandnév alatt. Ezidő alatt azt vettük észre, hogy megbeszéléseink, találkozóink rendre nagyon inspirálóak mindannyiunk számára, a közös szakmai szenvedély mindig valami nagyon előremutató projektet hívott elő bennünk. A pályázati lehetőség számomra volt ismert, már 2019-ben is követtem az eseményeket. Július elején egy egésznapos csapattalálkozó délutánján (az ilyenkor megszokott flow hangulat közepén) dobtam be témák közé, hogy lenne ez a díj és én azt gondolom ott a helyünk. Miután átolvastuk a szempontrendszert mindenkiben az fogalmazódott meg, hogy ezek a kérdések segíthetnek átgondolni a saját működésünk és remek lehetőség egy külső megmérettetésre.  Azt már első olvasásra éreztük, hogy lesz vele meló, de valahogy rögtön megszületett a döntés: csináljuk!

   L: Milyen volt a csapatnak benne lenni? Mit hozott ki a csapatból?

  V.E: 2 szóval: Fantasztikus élmény... bővebben? Addig is lelkesen dolgoztunk a közös témákon, de a pályázat összerakása sokkal közelebb hozott minket. Ha visszagondolok, beáldoztunk a hétvégékből, az estékből is lecsíptünk a pályázat javára, pörögtek a témában az e-mailek.  Igazi csapatmunka volt, ahol párokban dolgoztunk az egyes témákon majd azokat bemutattuk a többieknek és jöttek a visszajelzések: hol finomhangolásra volt szükség, hol újraírásra.  Igen volt olyan, hogy elolvastuk és azt láttuk ez túl rózsaszín, túl szép  -  kerestük a kritikai észrevételeket, mélyebben tükörbe kellett néznünk, hogy meglássuk hol kell fejlődnünk.  Őszinteséget és egymásra figyelést és pozitív megerősíést  hozott elő.

  L: Milyen tanulásai vannak a csapatnak?

  V.E: Szükségünk van arra, mindemellett, hogy a szakmai játszóterünket felépített és konzekvens üzleti vállalkozássá formáljuk a hosszútávú fenntarthatóság céljából. Jelenlegi fókuszunk a közösség-építésen van, de sikeres működésünkhöz nélkülözhetetlen a közös üzleti cél meghatározása, a sztenderd folyamatok kialakítása, valamint a feladatok pontos leosztása, nyomonkövetése és befejezése. A lelkesedés miatt esetenként sok feladat került a listára, amelyek végrehajtását elengedtük (kapacitás, fókusvesztés miatt) és helyettük újakat hoztunk be. Már javultunk a priorizálásba, dolgozunk a folyamattérképünkön és az üzleti modellen is.

   L: Miért vagytok ti jó csapat? Mit tudtok ti, amit szerintetek más nem?

  V.E: Mi egy önként formálódott csapat vagyunk, ahol mindenki egyformán értékes. Az első lépésektől kezdve az önzetlen szakmaiság, a kiválóságra törekvés és folyamatos lelkesedése tartja össze a tagjait. A tisztelet, szakmai – és személyes egyaránt, mint alapérték jellemzi az együttműködésünket. A folyamatos lelkesedés, tanulás, fejlődés, és adni akarás biztosítja a flowt, az újabb és újabb ötletek megvalósítását. Csapatunk ragasztója a hasonló értékrend, a szakmai elhivatottság és lelkesedés Különbözőek vagyunk, a DISC valamennyi színe megtalálható köztünk, így adott a többszempontú megközelítés és gyakoroljuk a különböző prioritások, reakciók elfogadását..

  L:Miért ajánlanátok másnak, hogy éljen ezzel a lehetőséggel idén?

  V.E: Vágjatok bele, hogy többek legyetek és hogy pontosan értsétek is mivel vagytok Ti többek.  Csapatban dolgozni, egy őszinte és inspiráló csapat tagjának lenni nagyon nagy érték – sok mindent ad: ösztönöz, előre visz, ha kell kapaszkodót, bizalmat, ha kell elismerést, visszajelzést ad.

  L:Mit nyertetek, mire használjátok?

  V.E: Legacy nyílt képzései közül választhatunk - még nem döntöttünk ki és melyikre megy a csapatból, de az biztos, hogy a tudást visszacsatornázza a közösbe!