• 2017-08-16 | Lean & Ipar 4.0

  Egyre gyakrabban halljuk a kifejezést: Ipar 4.0 Értjük - tudjuk - akarjuk?

  M2, IoT, Big Data és az egyre gyakrabban emlegetett bűvös szó: Ipar 4.0. Az információs technológia és az automatizálás egyre szorosabb összefonódása idővel alapvetően megváltoztatja a jövőnket - magánemberként és a vállalati működés szintjén is.

  Az egyedi vevői igények gyors és gazdaságos gyárthatóságának igénye egybecseng a lean célkitűzésekkel ugyanakkor új kihívások elé állítja a vállalatokat és vezetőiket. Mennyire érettek a hazai kis és középvállalkozások a digitalizációs forradalomra, értjük-tudjuk-e mit takar, mit céloz az Ipar 4.0 koncepciója?

  A téma azért is izgalmas számunkra, mert felkérést kaptunk egy előadás megtartására a szeptemberi Nemzeti Minőségügyi Konferencián. Információgyűjtésként összeállítottunk egy rövid kérdőívet, melynek célja a lean ill. Ipar 4.0 értettség /aktualitás felmérése. Ezúton kérjük minden kedves Partnerünket, látogatónkat, hogy a kérdőív kitöltésével segítsen a téma feldolgozásában, melynek eredményeit az értékelés után a kitöltők számára elérhetővé tesszük.

  A kérdőív elérhetősége:

  Gyorsfelmérés_Ipar4.0_lean

  Köszönjük!

   Időközben elkészült a kérdőívek kiértékelése, melynek összefoglalója itt érhető el:  Gyorsfelmeres_lean_ipar4.0_összefoglaló