• 2018-04-15 | Képzés- TWI-sztenderd munka

  “Ha a dolgozó nem tanult, az oktató nem tanított!”

  Az ídézet az USA Hadügyminisztériuma által kidolgozott Training within Industry (TWI) képzési program Termelési trénereket képző moduljához kötődik az 1940 -es évekből

  Akkoriban az új munkaerő gyors és hatékony képzésének szükségszerűségét a hadseregbe besorozott gyári munkások gyors pótlása indokolta. Ma, hazánkban, szinte minden iparágban a fluktuáció és munkaerőhiány értékeli fel a munkahelyi képzés fontosságát.

  A betanítás 4 lépéses módszertanát nagy sikerrel alkalmazták Japánbanban is a háború utáni időszakban .A TWI alkalmazása meghatározó módon befolyásolta a Toyotát, mely Toyota Termelési Rendszer szerves részekévé vált -  a munka betanítás modult (JI) a sztenderd munkát alapjává téve.

  Napjainkra – hosszú felejtés után - a TWI visszatért nyugatra is, és ismét bizonyította, hogy alkalmazhatósága és sikere nem kérdéses.

  A TWI módszert hazánkban is egyre több multinacionális vállalat veszi be a lean programjába. A munkaerő piaci helyzet romlásával egyre élesebb a kényszer a munkatársak képzésére, bevonására, megtartására – akár alkalmazzák lean menedzsment szemléletet, akár nem.

  A változáshoz, a stabil alapok megteremtéséhez bizonyítottan működő út lehet a TWI alkalmazása. Mi is ezt javasoljuk, mert tapasztalatunk szerint csak nyerhetünk vele. Kezdjük a csoportvezetők, trénerek képzésével a TWI Job Instruction–Munka betanítás módszere alapján! A módszerrel bővebben összefoglalónkban olvashat bővebben:

  https://drive.google.com/open?id=1TUBns7BWe8P7fdhlGLIXNfn50hcprx2q

  "Oktató leszek! - Termelési Trénerek képzése a TWI módszertan alapján"   képzési programunk tematikája ITT tölthető le.:

  https://drive.google.com/file/d/1EovexwruqeFhEfqjcNZLgxtvIEfDz4F4/view?usp=sharing

   Bővebb információ, ajánlatkérés: Tel: 06 30 435 3376 / e-mail: edit.vathy@parls.hu / parls@parls.hu